Nieuws | 23-10-2015 | 10:50 AM

Nuon doet het licht uit en zet de sterren aan

Nuon is ambassadeur van de Nacht van de Nacht die zaterdag 24 oktober plaatsvindt. Daarom dooft Nuon zoveel mogelijk de verlichting in haar vestigingen. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement van de Natuur- en Milieufederaties en wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd. In het hele land worden meer dan 300 activiteiten georganiseerd om te ontdekken hoe mooi de nacht is.

Nuon doet zaterdag het licht uit op de kantoorlocaties van Nuon in onder andere Alkmaar, Arnhem en Leeuwarden. Ook bij Nieuw Amsterdam, het hoofdkantoor van Nuon in Amsterdam Zuidoost, gaat het licht uit. De verlichting op de Nuon energiecentrales kan niet zomaar volledig uitgeschakeld worden, omdat deze locaties moeten voldoen aan strenge veiligheidsregels. Wel wordt ook daar veel aandacht besteed aan energiebesparing. Zo is op de Nuon centrales in Velsen dit jaar al 600 megawatt-uur aan elektriciteit bespaard door het vervangen van oude verlichting door LED-lampen.

Duurzaamheid

Nuon wil een duurzaam energiebedrijf zijn, nu en in de toekomst. De energie die Nuon opwekt wordt zo duurzaam mogelijk geproduceerd en ingezet, bijvoorbeeld door het gebruiken van restwarmte voor stadsverwarming. Verder behoort Nuon tot de grootste producenten van windenergie in Nederland. Maar ook energiebesparing is één van de aandachtspunten van Nuon. Want nog steeds wordt 30% van de geleverde energie verspild. Energie besparen is voor consumenten en bedrijven dé manier om de energiekosten te verlagen en een klimaatbijdrage te leveren. Nuon adviseert daar graag over.

De goedkoopste energie

Cindy Kroon, directeur Klanten bij Nuon: “Toen wij onze klanten vroegen wat wij voor hen mochten veranderen, was één van de meest genoemde antwoorden: help mij mijn energierekening te verlagen. En dat gaan we doen, met 21 leuke, energiebesparende uitdagingen om elkaar energie te geven, want soms moet je iets uit zetten om iets anders aan te zetten!”

Romantiek

Het licht uitdoen leidt tot méér dan energiebesparing alleen. Natuurlijk, je krijgt er een lagere energierekening voor terug. Maar het betekent bijvoorbeeld ook meer romantiek wanneer je kaarsen neerzet en het licht dimt. En natuurlijk meer écht contact met mensen wanneer je af en toe je telefoon wegstopt, de spelcomputer uitzet of de televisie. Nuon stimuleert dat. Zet eens iets uit. Het levert meer op dan je in eerste instantie denkt! De Nacht van de Nacht sluit hier goed op aan.

Doe mee!

De eerste ‘AanUitdaging’ gaan we zelf aan tijdens de Nacht van de Nacht: het licht uit, de sterren aan. Doe jij met ons mee? Ga naar de website en kijk welke activiteiten er plaatsvinden bij jou in de buurt.