Nieuws | 08-07-2015 | 09:32 AM

Nuon en Heijmans plaatsen vijftig extra oplaadpalen in Haarlemmermeer

Nuon en Heijmans hebben van de gemeente Haarlemmermeer de opdracht gekregen om dit jaar vijftig extra openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen in de gemeente. Elke oplaadpaal heeft twee aansluitingen om op te laden. 

De samenwerking tussen Nuon, Heijmans en de gemeente Haarlemmermeer begon in 2013 en sindsdien zijn er 10 oplaadpunten gerealiseerd waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Omdat er steeds meer auto´s met een stekker rondrijden in de Haarlemmermeer, is het nodig om het netwerk fors uit te breiden.

Nederland is wereldwijd één van de koplopers als het gaat om het gebruik van elektrische auto’s. Er rijden al zo’n 55.000 auto’s rond met een stekker. Voldoende  openbare oplaadpunten in stedelijke gebieden zijn noodzakelijk voor de verdere groei van elektrisch rijden in Nederland.

Nuon en Heijmans plaatsen openbare oplaadpunten in Amsterdam en 36 gemeenten in de regio rondom Amsterdam. Met 1100 openbare oplaadpunten en meer dan 25.000 laadsessies per maand wordt het openbare oplaadnetwerk intensiever gebruikt dan oorspronkelijk verwacht. Hierdoor komt het steeds vaker voor dat een elektrisch rijder voor een bezet oplaadpunt staat. Via de gratis Nuon Laadpunten App kan de elektrisch rijder zien of oplaadpunten vrij zijn en berichten ontvangen wanneer ze weer vrij komen.