Nieuws | 26-06-2015 | 09:37 AM

Nuon op Urban Campsite Amsterdam

Komend weekend op zaterdag 27 en zondag 28 juni organiseert Nuon verschillende activiteiten op de Urban Campsite op het Centrumeiland van IJburg in Amsterdam. Dit is een camping waar gasten tijdens de zomermaanden kunnen overnachten in architectonische kunstobjecten. Klanten van Nuon hebben via een facebook actie een overnachting gewonnen in een kunstobject en de Nuon zonnetent. 

Tijdens dit weekend is Nuon daar aanwezig met haar Solar oplaadpunt. Hier kunnen bezoekers hun apparatuur opladen en energieadvies inwinnen bij een adviseur van het bedrijf. Ook is er de eerste avond een gesprek rondom het kampvuur over de inrichting het Centrumeiland. Nu is het nog een kale zandvlakte, maar over een paar jaar wonen, werken en recreëren er mensen. Hoe ontwikkel je zo’n nieuw gebied? Waar komt de energie vandaan om het eiland te verlichten en te verwarmen?

Zondagmiddag is er een leuke workshop waarbij de bezoekers hun eigen mini Nuna, de prijswinnende zonneauto van het Nuon Solar Team, in elkaar kunnen klussen. De zonneautootjes krijgen kleine zonnecellen waardoor ze ook echt kunnen rijden.

Meer informatie over Urban Campsite: www.urbancampsiteamsterdam.com