Nieuws | 08-01-2015 | 08:21 AM

Reclame busje Nuon vindt eindbestemming op elektriciteitscentrale

Wie herinnert zich hen nog? Monteur Ed en adviseur Eduard die met hun elektrische busje in 2011 op de Nederlandse tv schermen verschenen. De campagne was zeer succesvol, maar zoals voor elke tv-commercial geldt, op een gegeven moment houdt het op. Ed en Eduard vonden nieuw werk in showbizzland, maar de elektrische Piaggio Porter stond een beetje te verstoffen… Totdat de technici van de Nuon Hemweg centrale in Amsterdam zich eind vorig jaar over het busje ontfermden.

Het elektrische busje had toen al lange tijd stilgestaan en wilde niet starten. Een nieuwe accu werd gevonden en geplaatst. Bert van Vugt, technicus op de Hemweg centrale vertelt: “Het busje is ontzettend handig! Eenmaal opgeladen kwamen we erachter dat er aardig wat vermogen in zit, en dat het busje daarom heel geschikt is voor het vervoer van onderdelen en gereedschap voor onderhoudswerkzaamheden aan de centrales.”

Collega-technicus Rob van Eijk vult aan: “We kunnen er met 2 man tegelijk in en de laadruimte is voor zo’n kleine bus eigenlijk heel ruim omdat je geen brandstoftank hebt. We kunnen de bus zo de werkplaats inrijden! Opladen gebeurt met een normale stekker, we hoefden niet eens een oplaadpaal te plaatsen.”

De medewerkers van de Hemweg centrale hopen nog vele jaren plezier te beleven aan de kleine elektrische bus.