Nieuws | 29-06-2016 | 12:19 PM

Nuon in actie voor Warchild: ‘Jij&Ik’

Vanavond wordt de speciale tv-avond ‘Jij&Ik’ uitgezonden voor War Child bij de EO op NPO1. Televisiekijkers worden die avond opgeroepen om Friend te worden van War Child. Circa driehonderd Nuon-medewerkers zullen vrijwillig de callcenters in Alkmaar, Arnhem en Leeuwarden bemannen om deze nieuwe Friends voor War Child welkom te kunnen heten.

Miljoenen kinderen groeien op in oorlog. War Child zet zich in voor een beter leven van deze oorlogskinderen. De organisatie helpt met het verwerken van ingrijpende ervaringen, het weer contact maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. De kinderen leren bijvoorbeeld lezen, schrijven en rekenen of leren een vak in een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen.

‘Jij&Ik’

‘Jij&Ik’ wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO 1 en gepresenteerd door War Child-ambassadeur Marco Borsato en Tooske Ragas. Tijdens deze avond zingen acht kinderen samen met hun vader of moeder een bekende hit voor een groot publiek, waarbij het publiek als jury zal optreden. War Child vraagt tijdens de uitzending extra aandacht voor de situatie van alle kinderen die wereldwijd in een oorlogssituatie moeten opgroeien.

Inbreng Nuon

War Child heeft dit jaar Nuon gevraagd om de avond van de uitzending het callcenter te bemannen. Ruim driehonderd Nuon-medewerkers gaven zich vrijwel direct op. Elk goed en snel verwerkt telefoontje draagt bij aan het doel om zo veel mogelijk nieuwe Friends te werven.

 

Meer informatie over War Child is online te vinden.