Nieuws | 30-11-2016 | 07:40 AM

Oneplanetcrowd peilt interesse voor zonnepark Wieringermeer

Nuon wil in 2018 een project starten om zonnepanelen bij het windpark Wieringermeer te plaatsen. Draagvlak onder de omwonenden is van groot belang voor het slagen van dit project. Daarom kunnen inwoners van de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Medemblik, Opmeer, Heerhugowaard, Langedijk vanaf vandaag hun interesse tonen, door hun gegevens achter te laten op de website van Oneplanetcrowd. Zij worden dan automatisch op de hoogte gehouden over de plannen van Nuon voor het zonnepark Wieringermeer en ze ontvangen informatie over de mogelijkheden van participatie. 

Nuon start, mits de benodigde vergunningen en subsidie worden verkregen, vanaf 2018 in Wieringermeer een project waarbij zonnepanelen bij het windpark worden geplaatst. Daarmee realiseert Nuon een synergie tussen wind en zon, door bijvoorbeeld het medegebruik van de bestaande netaansluiting, het slim inzetten van gelegde funderingen en bestaande wegen en zo het optimaal benutten van de grond van en rondom het windpark Wieringermeer.

Nuon onderzoekt ook de mogelijkheden om direct betrokkenen te laten participeren in dit project. Oneplanetcrowd, het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland, ondersteunt Nuon in het peilen van de interesse. Op de speciaal daarvoor ingerichte website van Oneplanetcrowd staat informatie over de voortgang van het project. Hier zullen in de toekomst ook mogelijke vormen van participatie worden toegelicht.

Oneplanetcrowd  biedt ondernemers een platform aan financieringsinstrumenten die financiering zoeken voor hun duurzame onderneming of energieproject. Voorbeelden van succesvolle campagnes zijn Wocozon en BeGreen.