Nieuws | 14-06-2016 | 08:00 AM

Vattenfall lanceert Powerpeers, de marktplaats waar je energie kunt delen

Vattenfall lanceert vandaag in Nederland een nieuwe start-up op het gebied van energie. Powerpeers is een marktplaats en community waar klanten kunnen kiezen van wie zij hun energie willen afnemen en aan wie zij hun zelfopgewekte energie willen leveren. Klanten erbij betrekken en motiveren om duurzame keuzes te maken is een belangrijke stap in de nieuwe strategie van Vattenfall richting een klimaat-neutrale organisatie in 2050. Powerpeers wordt naast bestaande Vattenfall-ondernemingen Nuon en Feenstra in de markt gezet.

Powerpeers is de eerste digitale, interactieve marktplaats waar vraag en aanbod voor zelf opgewekte energie samenkomen. Gebruikers kunnen de energie die zij hebben opgewekt aan anderen leveren en kiezen van wie zij energie willen afnemen. Er kan elektriciteit worden afgenomen bij vrienden, familie of buren, of bij een of meer Nederlandse aanbieders van wind-, zon- en waterenergie. Zo kunnen klanten hun eigen community creëren. Online kan worden gekeken hoeveel energie de gekozen opties leveren. Elk verhandeld kilowattuur is 'gelabeld' en kan altijd worden getraceerd.

Voldoen aan de nieuwe behoeften van klanten

Powerpeers is opgericht als een hybride start-up, wat de flexibiliteit en onafhankelijkheid van een start-up combineert met de financiële middelen en expertise van een grote onderneming. Technologie ontwikkelt door en vandaag de dag wordt verwacht dat alles ‘real-time’ wordt weergegeven. Deze verandering heeft effect op hoe mensen hun geld willen besteden. Steeds meer klanten willen meer betrokken zijn: ze willen meer controle over hoe hun energie is geproduceerd en zoeken nieuwe manieren van interactie. Powerpeers is één van de manieren waarop Vattenfall invulling geeft aan deze nieuwe behoeften.

Samen met klanten

Martijn Hagens, Senior Vice President Customers & Solutions bij Vattenfall, licht deze nieuwe stap toe: "We passen onze aanpak aan aan de gewijzigde omstandigheden: het nieuwe Vattenfall staat voor duurzame productie en energieoplossingen waarbij de klant centraal staat. In 2050 zijn wij een klimaat-neutrale organisatie, en Powerpeers helpt zowel onze klanten als ons bedrijf om duurzamer te worden.” Lars Falch, initiatiefnemer Powerpeers, onderstreept dit: "We hebben een nieuw type energiebedrijf ontwikkeld dat in lijn ligt met de trend om duurzaam te leven en dat past bij de 'connected society' van vandaag. Omdat Powerpeers een start-up is, is het bedrijf bijzonder flexibel. Samen met onze klanten kunnen we ons verder ontwikkelen."

Hier vind je meer informatie over Powerpeers.