Nieuws | 06-06-2018 | 09:31 AM

Nuon en Merin zetten symbolisch handtekening onder overeenkomst zonnedaken

Nuon en Merin ondertekenden dinsdag 5 juni tijdens de vastgoedbeurs Provada in de RAI symbolisch hun recent afgesloten zonnedak-overeenkomst. Circa 33.000 panelen zullen op zeven gebouwen van het vastgoedbedrijf worden geplaatst. Het gaat voor Nuon om de grootste zakelijke deal in zonnepanelen tot nu toe. 

De ondertekening had plaats in het Paris Proof Café van de Dutch Green Building Council, een organisatie die streeft naar verduurzaming van de gebouwde omgeving. Peter Kortstra, Manager Marketing Communications Business Sales, had voor de gelegenheid twee banners laten maken.

Namens Nuon zette Roderick Glerum, Director Corporate Clients, daarop zijn handtekening. Voor Merin tekende CEO Bas van Holten.

“De samenwerking tussen Merin en Nuon is ontstaan vanuit onze wens om ‘Paris proof’ te zijn’, zei Van Holten, doelend op het klimaatverdrag van Parijs, waarin onder meer doelstellingen staan voor de verduurzaming van gebouwen. In 2050 moeten de doelstellingen van ‘Parijs’ zijn gehaald.

Van Holten toonde zich verheugd met de overeenkomst: “We weten zeker dat dit een goede investering is en dat we met Nuon een goede partner hebben.”

De 33.000 zonnepanelen maken de gebouwen niet alleen duurzamer, ze zorgen dankzij de eigen opwek ook voor lagere energiekosten voor Merin. Van Holten: “Zo’n transitie is alleen mogelijk als je er als onderneming ook aan verdient. We hopen dat dit de vastgoedcollega’s inspireert.”

Roderick Glerum zei “dankbaar en trots” te zijn vanwege de symbolische ondertekening. “Onze hoop is dat dankzij dit project ook andere partijen zien dat ze dit met ons kunnen doen. We hopen op een sneeuwbaleffect door heel Nederland.”

“We zijn elke dag bezig met 2050”, vervolgde Glerum. “Je moet vandaag stappen zetten om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, en dat in concrete projecten omzetten. Er wordt heel veel gepraat, maar wij voegen met Merin de daad bij het woord.”

Fotocredit: Jorrit Lousberg