Nieuws | 01-02-2018 | 11:45 AM

Windstroom tanken: Alfen en Nuon maken elektrisch rijden in Den Haag groen

In opdracht van gemeente Den Haag verzorgt Alfen sinds 1 januari het beheer en onderhoud van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. In totaal gaat het om meer dan 500 publieke laadpalen van het type Alfen Twin. In samenwerking met energieleverancier Nuon worden de voertuigen van de gebruikers volgeladen met in Nederland opgewekte windstroom.

Tussen 2013 en 2016 heeft Alfen de publieke laadinfrastructuur voor gemeente Den Haag geleverd. Voor het beheer en onderhoud zet Alfen nu haar portfolio aan dienstverlening in, waaronder de 24/7 helpdesk, service-experts, servicemonteurs en online monitoring systeem ‘Connect’. Hiermee kan locatie- en statusinformatie op afstand worden uitgelezen en wordt slim laden, waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbare netcapaciteit, mogelijk gemaakt. Met deze opdracht kan Alfen haar diensten optimaal inzetten voor de gemeente en haar bewoners en bezoekers.

Met de gunning in Den Haag is Nuon nu met elektrisch laden actief in 3 van de 4 grote steden in de Randstad, naast Amsterdam en Utrecht. Nuon beheert ruim 7.000 laadpunten door heel Nederland en is marktleider op het gebied van publiek laden. In 2020 moet dat aantal verdubbeld zijn: Nuon wil het mogelijk maken om binnen één generatie zonder fossiele brandstoffen te kunnen leven, thuis, op het werk én onderweg. Al sinds 2009 investeren Nuon en moederbedrijf Vattenfall daarom fors in laadoplossingen voor elektrische auto’s.