Een duurzaam kerstgeschenk in 2014

In 2014 kregen zo’n 1000 Nuon-medewerkers nieuwe werkkleding. In plaats van de oude kleding te vernietigen, kozen wij ervoor de kleding te recyclen tot een laptop-tas: energie is de mogelijkheid om iets te veranderen.

 

Een bijzonder goed gevoel bij Nuon: dat is ons doel.

Wat is er mooier dan van oude Nuon-kleding een nieuw Nuon-product te maken! De kleuren paars en geel blijven herkenbaar in de nieuwe tas. Elk jaar buigen we ons al maanden vóór december over het kerstgeschenk. Hoe stellen we een universeel, bruikbaar, leuk én lekker pakket samen waar we al onze medewerkers een plezier mee doen? Dit jaar dus een kerstgeschenk ván Nuon vóór Nuon, bovendien gevuld met Fair Trade producten: duurzaam en verantwoord.

Recyclen

De nieuwe werkkleding voldoet aan de laatste eisen op het gebied van comfort en veiligheid en is voorzien van het nieuwe Nuon-logo. De oude Nuon-werkkleding mocht niet opnieuw in omloop komen, en was door de specifieke Nuon-kleuren niet geschikt voor één-op-één hergebruik. De zoektocht naar een duurzame oplossing leidde naar twee partijen..

Stichting Texperium

Stichting Texperium, hét platform voor duurzame toepassingen met herwonnen textiele grondstoffen, bood de mogelijkheid om de kleding te verwerken tot vilt. De paars-gele jassen, broeken en overalls zijn met shredders tot vezels verwerkt en vervolgens tot vilt geperst.

i-did_slow_fashion_movement

De Utrechtse organisatie i-did_slow_fashion_movement wil laten zien dat de waarde van kleding blijvend is en herontwerpt overschot uit de mode-industrie zoals restanten en restafval tot prachtige producten in hun MVO-atelier. Daar bieden ze mannen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een gratis vakopleiding tot kleermaker/naaister aan en een zogeheten empowerment traject. i-did ontwierp en produceerde het nieuwe product: de Nuon laptop-tas.

Pronk Juweel

Pronk Juweel verzorgt al jaren met veel plezier het Nuon-kerstgeschenk. De kerstpakketten van Nuon worden ingepakt door leden van verschillende goede doelen organisaties, zoals de Rotary, Lions en Kiwanis Clubs uit diverse gemeenten in de regio.

Hiervoor levert Pronk Juweel een financiële bijdrage aan de goede doelen organisaties; ook worden door Pronk Juweel-pakketten gedoneerd aan deze organisaties. Deze pakketten worden vervolgens verdeeld onder de minder daadkrachtige ingezetenen van de diverse gemeenten.

Verantwoord ondernemen bij Nuon

Bij Nuon werken duizenden toegewijde mensen, op tientallen locaties, met allemaal hun eigen ideeën. Toch hebben wij een gemeenschappelijk doel: de behoefte om verschil te maken in de energiesector, om een stap verder te gaan. Wij willen op een eerlijke en verantwoordelijke manier ondernemen. Wij zijn ons ervan bewust dat onze bedrijfsactiviteiten gevolgen voor mens en milieu hebben en dat we zorgvuldig moeten omgaan met onze grondstoffen. Eén van onze 10 duurzaamheidspijlers is dan ook het efficiënt gebruiken van onze hulpbronnen.

Eerlijk en verantwoord: dat geldt voor onze klanten, onze omgeving, onze leveranciers en onze eigen medewerkers. Het Nuon kerstgeschenk van 2014 draagt hier aan bij!